Serniczek w jabłku

0 (0 ocen)

  • 35 min

Zaskakujący deser o wyjątkowym smaku.

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki:
    Jabłka-6 twardych i sporych sztuk
    Twaróg mielony-300 gramów
    Jajko
    Budyń śmietankowy- 2 łyżki
    Cukier puder-3 łyżki
    Cynamon-szczypta
    Do podania mleczna czekolada, sezamki

Serniczek w jabłku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Jajko ucieram z cukrem, partiami dodaję twaróg i delikatnie ucieram. Dodaję budyń w proszku i cynamon, masę wkładam do lodówki. W tym czasie myję jabłka, odcinam wierzchy, wydrążam gniazda nasienne,a w wolne miejsce wlewam masę sernikową. Całość zapiekam 20-25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu zostawiam w piekarniku na 5 minut, wierzch posypują tartą czekoladą i sezamkami. Można jeść na gorąco jak i po ostudzeniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy