Sernik ananasowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ze składników zagnieść ciasto. 3/4 ciasta zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki. Resztę zawinąć w folię aluminiową i włożyć do zamrażalnika.
2.Ser zemleć dwukrotnie. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajko i cukier waniliowy. Dodawać po łyżce zmielonego twarogu. Wsypać sproszkowany budyń. Ciasto z lodówki Wyłożyć na tortownicę o średnicy 27cm. Na to rozprowadzić masę serową i pokrojone w kosteczkę, odciśnięte z soku ananasy.
3.Białka ubić ze szczypta soli i z cukrem. Dodać resztę proszku oraz sproszkowany kisiel. piane wyłożyć na ananasy. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Piec ok. 50 min w temp. 180st. Następnie wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik jeszcze przez 10 min.
Komentarze