Serowo - ziołowe papryki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Papryki myjemy, wycinamy górę i usuwamy gniazda nasienne. Delikatnie nakłuwamy od spodu. Środek oprószamy solą i pieprzem. Odstawiamy.
2. W misce mieszamy utarty twaróg i śmietanę. Dodajemy jajko, drobno pokrojoną cebulę, sól, pieprz oraz sporą ilość tymianku, bazylii i oregano. Przygotowaną masą nadziewamy papryki.
3. Papryki układamy w brytfannie i dolewamy ok 2 szklanki wody. Do wody dodajemy łyżeczkę warzywka, a skórki papryk polewamy oliwą z oliwek.
4. Pieczemy pod przykryciem ok 60 minut w temperaturze 190 stopni.
5. Danie podajemy z puree ziemniaczanym, polane sosem pomidorowym. Smacznego!
Komentarze