Skrzydełka HOT WINGS

0 (0 ocen)

Popularne skrzydełka ze znanej restauracji. Robią furorę a istota tkwi w dobrze przyprawionym, zamarynowanym mięsie, głębokim smażeniu i chrupiącej panierce z mąki pszennej. Wszystko to co potrzebne do hot wings, możemy łatwo nabyć. Skrzydełka im bardziej pikantne ( jak wskazuje nazwa) tym lepsze.

Składniki:

  • Marynata:
    1 kg skrzydełek z kurczaka
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki przyprawy Chile
    1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
    Pół łyżeczki przyprawy do kurczaka
    ciasto naleśnikowe:
    1 jajko
    Pół łyżeczki soli
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1/4 szklanki mleka
    Dodatkowo :
    mąka pszenna do panierowania
    olej do smażenia
    głębokiego smażenia

Skrzydełka hot wings - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, odciąć lotki i natrzeć przyprawami. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny.
  • 2. Przygotować gęste ciasto naleśnikowe. Zalać mięso, dokładnie wymieszać tak, aby masa dokładnie pokryła każdy kawałek mięsa.
  • 3. Skrzydełka obficie panierować w mącę i smażyć w głębokim, rozgrzanym oleju, tak do 10 minut. Skrzydełka mają być rumiane i chrupiące.

Porady

Można podawać z dipami na gorąco lub na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy