Skrzydełka w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka wymaczamy w wodzie. Każde skrzydełko dzielimy na trzy części, naj mniejszą część (lotkę) wyrzucamy. Jajka wybić do miski i rozłkócić, mąkę wsypać do drugiej miseczki dodać odrobinę przyprawa uniwersalna. Olej wlać na patelnię dobrze rozgrzać. Każdy kawałek skrzydełka maczać kolejno mąka, jajko, mąka układać na gorącą patelnię, dobrze obsmażyć z każdej strony. Obsmażone skrzydełka przekładać do naczynia żaroodpornego. Gdy wszystkie kawałk skrzydełek będą obsmażone, wstawić w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 60min,
Porady
Umyte skrzydełka dodatkowo obtaczam w delikacie do mięs i odstawiam na 30min.
Komentarze