Śledzie w musztardzie

0 (0 ocen)

400g filetów śledziowych1 czerwona papryka3 ogórki kiszone2 łyżeczki suszonej pietruszki2 łyżki musztardy3 łyżki śmietany 18%szczypta pieprzu

Składniki:


  • 400g filetów śledziowych
    1 czerwona papryka
    3 ogórki kiszone
    2 łyżeczki suszonej pietruszki
    2 łyżki musztardy
    3 łyżki śmietany 18%
    szczypta pieprzu

Śledzie w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w wodzie przez minimum godzinę, dokładnie osuszamy, kroimy w niezbyt duże kawałki.
  • 2. Paprykę i ogórki bardzo drobno kroimy.
  • 3. W miseczce łączymy musztardę, śmietanę, pieprz i pietruszkę.
  • 4. Śledzie, warzywa i przygotowany sos mieszamy ze sobą. Chłodzimy w lodówce. Najlepiej smakują na drugi dzień.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy