Śledzie w musztardzie

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mój mąż uwielbia śledzie przyrządzone w ten sposób.

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60 dag filetów śledziowych matjas,
    6 łyżek śmietany 18%,
    6 łyżek musztardy francuskiej,
    2 łyżeczki musztardy dijon,
    6 łyżek majonezu,
    1/2 cebuli,
    szczypta cukru,
    pieprz.

Śledzie w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczyć w wodzie około 2- 3 godzin, po czym odcedzić i pokroić na mniejsze części. Śmietanę połączyć z obiema musztardami oraz majonezem. Cebulę pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem i po 2 minutach odcedzić. Śledzie wymieszać z cebulą i sosem musztardowym. Doprawić do smaku cukrem oraz pierzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy