Śledzie w musztardzie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • -4 filety śledziowe
    -1/2 szklanki dobrego oleju
    -1/2 cytryny
    -pęczek młodej cebulki
    -1 łyżka siekanego koperku
    -3 łyżki ostrej musztardy
    -sól
    -pieprz

Śledzie w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety płuczemy i kroimy na kawałki. Cebulki kroimy w kostkę lub piórka. Pokrojone śledzie wkładamy do naczynia, następnie smarujemy je musztardą, posypujemy cebulką oraz koperkiem, delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z 1/2 cytryny. Zalewamy oliwą i odstawiamy na 12 godzin do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy