Smażone zielone pomidory

0 (0 ocen)

  • 20 min

...

  • 20 min

Składniki:


  • 2 zielone pomidory
    Sól i pieprz
    Jajko
    Bułka tarta
    2 łyżki masła
    2 plasterki boczku
    1 łyżka mąki
    3/4 szklanki mleka

Smażone zielone pomidory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory kroimy na plastry. Doprawiamy solą i pieprzem.
    Obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy boczek i dokładamy pomidory.
    Do tłuszczu pozostałego po smażeniu pomidorów dokładamy mąkę ,a po chwili mleko. Dokładnie mieszamy. Powstałym sosem polewamy pomidory.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy