Sorbet czereśniowo-truskawkowy z miętą

0 (0 ocen)

  • 10 min

Podstawowe składniki w tytule-prawda, że brzmią zachęcająco? Bardzo orzeźwiający i niesamowicie smaczny koktajl. Doskonały na gorące lato, jako lekki i orzeźwiający napój lub mrożony deser.

  • 10 min

Składniki:





  • SKŁADNIKI: czas przygotowania 10 minut

    400 g lodu w kostkach
    200 g truskawek
    200 g wydrylowanych czereśni
    2 łyżki cukru lub Stevia do smaku (łyżeczka od kawy)
    kilka listków mięty


Sorbet czereśniowo-truskawkowy z miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki przełożyć do blendera i rozdrobnić przez 2-3 minuty.
    Gotowy sorbet przelać do szklanek, udekorować listkiem mięty lub owocami.
    Ps. Jeśli sorbet przelejemy do miseczki i wstawimy na ok. 3 godziny do lodówki, otrzymamy pyszne lody owocowe.
    Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy