Suflet pomarańczowy

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pachnący suflet pomarańczowy ... w sam raz na niedzielny deser!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pomarańcze: 2 sztuki
    - żółtko: 2 sztuki
    - cukier: 3 łyżki
    - mąka ziemniaczana: 1 łyżka
    - migdały: 30 gramów
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    - sok z pomarańczy: 50 mililitrów
    - białko: 3 sztuki

Suflet pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomarańcze myjemy i odkrawamy "piętki".

    Wydrążamy miąsz za pomocą noża.

    Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę.

    Dodajemy mąkę ziemniaczaną , drobno posiekane migdały i obydwa soki.

    Mieszamy.

    Białka ubijamy na sztywno.

    Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy
    ( ręcznie ).

    Wydrążone owoce napełniamy masą.

    Wstawiamy do nagrzanego do 200C piekarnika na ok. 22-25 minut.

    Po wyciągnięciu posypujemy cukrem pudrem.

    Zajadamy na gorąco!

    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy