Surówka kapuściano-burakowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ta surówka jest wyjątkowo zdrowa. Doskonała dla osób, które mają kłopoty z podwyższonymcholesterolem.

Składniki:

  • ● 2 kg kapusty białej
    ● 1 kg marchewki
    ● 150 g buraków
    ● 60 g pietruszki
    ● 60 g pora
    ● 60 g selera
    ● 25 g soli

Surówka kapuściano-burakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka kapuściano-burakowa 1. Z kapusty zdejmujemy
    wierzchnie liście. Pozostałe
    warzywa myjemy i obieramy.
    Wszystko szatkujemy, solimy
    i mieszamy.
  • Surówka kapuściano-burakowa 2. Przykrywamy i przechowujemy
    w temp. pokojowej przez
    6 dni. Przekładamy do małych
    słoiczków i pasteryzujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2008

Komentarze

Podobne przepisy