Surówka selerowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna, świeża surówka z sosem koperkowym

  • 20 min

Składniki:

  • seler naciowy
    seler w zalewie octowej
    kapusta pekińska
    pomidor

    SOS:
    pół pęczka koperku lub 2 łyżki suszonego
    sól
    cukier
    sok z cytryny
    oliwa lub olej

Surówka selerowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską, pomidora i seler naciowy pokroić, wrzucić do miski . Seler ze słoika osączyć z zalewy, dodać do pozostałych warzyw, wymieszać.
  • Surówka selerowa 2. Przygotować sos: składniki wymieszać w szklance i polać sałatkę. Najlepiej dodawać małe ilości składników i próbować w trakcie żeby osiągnąć pasujący nam smak.

    Smacznego:)

Komentarze

Podobne przepisy