Syrop cebulowo-imbirowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Witaminowa bomba odpornościowa.Polecam.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 średnie cebule ok.200g.
    3 obrane ząbki czosnku
    3cm. świeżego obranego imbiru
    2 duże cytryny
    10 goździków
    3 łyżki miodu
    1 łyżka syropu klonowego
    1/2 kory cynamonu
    2 gwiazdki anyżu
    2 gałązki rozmarynu
    2 gałązki tymianku

Syrop cebulowo-imbirowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę,imbir,czosnek,jedną cytrynę kroimy w plastry.Do uprzednio wyparzonego słoika (500ml)wkładamy warstwami cebulę,czosnek,imbir,cytrynę,goździki,odrobina cynamonu,gałązka rozmarynu , tymianku oraz miód,syrop klonowy i tak do samej góry.Na koniec ugniatamy wsad w słoiku,zalewamy sokiem wyciśniętym z jednej cytryny.Słoik odstawiamy w temperaturze pokojowej na 24h. Po czasie słoik mocno zakręcamy zakrętkom,wkładamy do lodówki na kilka dni.

Komentarze

Podobne przepisy