Syrop imbirowy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Idealny na rozgrzanie się. Poprawiacz humoru nawet w dzień wielkiej pluchy.

  • 20 min

Składniki:

  • 200ml wody
    150-200g cukru
    ok 5 cm korzenia świeżego imbiru

Syrop imbirowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wodę z cukrem gotujemy
  • 2. Dodajemy pokrojony / utartyna tarce imbir
  • 3. Całość gotujemy na wolnym ogniu ok 20 minut
  • 4. Zostawiamy na 15-20 min - by jeszcze "nasiąkł" syrop aromatem imbiru
  • 5. Odcedzamy imbir
  • 6. Syrop doprowadzamy do wrzenia i gorący wlewamy do gorących butelek.

Porady

Polecam pełny opis : http://taka-babska-proba.blogspot.com/2012/04/syrop-imbirowy.html

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy