szaszłyki drobiowo-boczkowe 2

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

propozycja z grillowaną piersią kurczaka i boczkiem, na rukoli z dodatkiem surowej papryki

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 1 sztuka
    - boczek surowy: 15 dekagramów
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - cebula mała: 1 sztuka
    - marynata pikantna na grill: 1 opakowanie
    - olej: 10 łyżek
    - rukola: 0.25 opakowania
    - sałata liść: 1 sztuka
    - pomidory koktajlowe: 3 sztuki
    - roszponka garść: 1 sztuka

Szaszłyki drobiowo-boczkowe 2 - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka i boczek pokroić w kostkę. Do woreczka wsypać przyprawę pikantna na grill, wlać olej, marynujemy mięso- pierś z kurczaka i boczek, mieszamy razem i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut. Przygotowujemy szaszłyki: paprykę kroimy w małe kawałki, cebule w grube krążki. Nabijamy na patyczki na przemian kurczaka – paprykę – boczek surowy – cebulę- kurczaka – cebulę- boczek surowy- paprykę- kurczaka itd. Grillujemy na patelni grillowej ok. 30 minut. Na dużym talerzu ułożyć rukolę, w jednym rogu liść sałaty, ułożyć 4 szaszłyki, ozdobić garścią roszponki, połówkami pomidorów koktajlowych, cienkimi paskami papryki pozostałej z szaszłyków.

Komentarze

Podobne przepisy