Szaszłyki warzywno-mięsne z kiełbasą śląską.

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Przeplatane warzywami szaszłyki z kiełbasą to ciekawe urozmaicenie dla dań z grilla

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-5 kiełbas śląskich
    1 cukinia
    2-3 papryki w różnych kolorach
    3-4 cebule białe lub inne wg uznania

Szaszłyki warzywno-mięsne z kiełbasą śląską. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaskę i warzywa pokroić na mniejsze kawałki. Nabijać naprzemiennie na szpikulce.
  • 2. Szaszłyki grillować na wyższym ruszcie, aby mięso się przegrzało, a warzywa nie spaliły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy