Szaszłyki z owocami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Mam 15 lat. Mimo młodego wieku lubię gotować– kuchnia to moje królestwo. Dzięki Waszej gazetcegotowanie stało się jeszcze większą przyjemnością.

Składniki:

  • ● 1 polędwiczka wieprzowa
    ● 2 brzoskwinie lub pomarańcze
    ● 6 małych oscypków lub opakowanie małych kulek mozzarelli
    ● 2 łyżki suszonego tymianku
    ● 1 łyżeczka słodkiej papryki
    ● 1/2 szkl. syropu z brzoskwiń
    ● 4 łyżki maggi lub sosu sojowego
    ● 2 ząbki czosnku

Szaszłyki z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę myjemy, osuszamy
    i zdejmujemy błonę. Kroimy
    na 4-6 kawałków, posypujemy
    tymiankiem i papryką i pieczemy
    na grillu do miękkości. Oscypki
    przekrawamy na pół (kulki mozzarelli
    osączamy). Owoce kroimy
    na mniejsze kawałki.
  • 2. Na szpadki nabijamy mięso,
    ser i owoce. Syrop z brzoskwiń,
    maggi i zmiażdżony czosnek dokładnie
    mieszamy. Sosem smarujemy szaszłyki ze wszystkich
    stron. Grillujemy bardzo krótko,
    gdyż ser szybko się topi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_08-2009

Komentarze

Podobne przepisy