Szpinakowo-fasolkowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W tej potrawie szpinak naprawdę mi smakuje.

Składniki:

  • ● 30 dag szpinaku
    ● 30 dag fasolki szparagowej
    ● 40 dag pieczarek
    ● 30 dag kiełbasy lub innej wędliny
    ● mała cebula
    ● 20 dag startego żółtego sera
    ● sól, pieprz
    ● olej
    ● łyżka majonezu
    ● 1/4 szkl. mleka
    ● łyżka posiekanej natki pietruszki
    ● łyżka posiekanego koperku

Szpinakowo-fasolkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak przelewamy
    wrzątkiem i siekamy. Z fasolki
    odcinamy końce i gotujemy
    w osolonej wodzie. Przekrawamy
    na 3 części. Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy.
    Pieczarki i cebulę kroimy.
    Smażymy na oleju. Dodajemy
    natkę.
  • 2. Do naczynia żaroodpornego
    wkładamy szpinak i pieczarki
    z cebulą. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Posypujemy
    połową sera. Wykładamy
    kiełbasę, fasolkę i pozostały
    ser. Zalewamy mlekiem
    wymieszanym z majonezem
    i koperkiem. Pieczemy ok.
    30 minut w temp. 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy