Idealna na majową rodzinną kolację lub spotkanie z przyjaciółmi.
35 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 opakowanie (ok. 330g) gotowego rozwałkowanego ciasta francuskiego
3 łyżki musztardy miodowej
1 pęk świeżych zielonych szparagów
150 g startego sera żółtego
sól, pi
Szybka tarta ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szparagi oczyścić, pozbawić twardych części, obgotować 5 minut w posolonej wodzie.
2.Ciasto francuskie rozłożyć na blasze z papierem do pieczenia. Podpiec ok. 8 minut, wyciągnąć z piekarnika, spód posmarować musztardą. Następnie tartę posypać żółtym serem i poukładać na nim obgotowane wcześniej szparagi. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Wstawić ponownie do piekarnika. Piec ok. 20 minut, aż tarta się ładnie przyrumieni na złoty kolor.
Komentarze