Tagliatelle z kurkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

makaron z kurkami

  • 40 min

Składniki:

  • 1 op makaronu tagliatelle Malma
    200 g kurek
    1 cebula
    300 ml śmietany 22%
    2 łyżki masła
    trochę tartego parmezanu
    sól
    pieprz
    oregano

Tagliatelle z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku , odcedzamy i odstawiamy.
    Kurki płuczemy pod bieżącą wodą, kroimy na mniejsze kawałki.
    Cebulę drobno siekamy i przysmażamy na łyżce masła, dodajemy kurki i smażymy do odparowania płynu, dodajemy śmietankę i przyprawiamy do smaku, gotujemy kilka minut i na koniec dodajemy resztę masła by sos był bardziej gładki oraz ok 2 łyżeczki sera startego (parmezan)

    W garnku mieszamy sos z makaronem i podgrzewamy, podajemy posypane serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy