tarta warzywna

0 (0 ocen)

  • 20 min

Tarty -przysmak kuchni Francuskiej, tu w trochę innym wydaniu:)

  • 20 min

Składniki:

  • 3 różyczki brokułów
    10 dag suszonych pomidorów
    1 łyżka kaparów
    0,5 płata ciasta francuskiego
    Po 2 trójkąciki - śmietankowy i z pomidorami
    4 plastry mozzarelli
    100 ml bulion warzywny
    przyprawy

Tarta warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Wykonanie:
    Warzywa oczyścić i rozdrobnić. Chwilę poddusić bądź z blanszować. Serki połączyć ze sobą i rozpuścić w 100 ml bulionu warzywnego.Doprawić.
  • Francuska tarta warzywna 2. .Masę warzywną wyłożyć na formę, wyłożoną wcześniej ciastem. Posypać kaparami, wylać sos z serków a na wierzch wyłożyć płaty sera mozzarella. Piec ok. 15- 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy