Tarta z gruszką w cynamonie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybki pomysł na wyśmienity deser kiedy w sklepach królują gruszki. Lekka tarta z budyniem i cynamonowymi gruszkami.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie kruchego ciasta
    1 opakowanie budyniu śmietankowego (nie słodzony)
    450 ml mleka
    2-3 łyżki cukru
    3 gruszki
    100 g płatków migdałowych
    2 łyżeczki cynamonu
    2-3 łyżki dżemu jabłkowego

Tarta z gruszką w cynamonie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotowe kruche ciasto przekładamy do blaszki i dokładnie wykładamy nim całą blachę do tarty następnie nakłuwamy ciasto widelcem aby podczas pieczenia nam się nie unosiło. Pieczemy 15 min w temperaturze 180 stopni. Gotujemy budyń wedle przepis na opakowaniu dodając cukier i troszkę mniej mleka. ( na opakowaniu jest to na ogół pół litra, dodajemy 450 ml.)
  • 2. Gotowe kruche ciasto przekładamy do blaszki i dokładnie wykładamy nim całą blachę do tarty następnie nakłuwamy ciasto widelcem aby podczas pieczenia nam się nie unosiło. Pieczemy 15 min w temperaturze 180 stopni. Gotujemy budyń wedle przepis na opakowaniu dodając cukier i troszkę mniej mleka. ( na opakowaniu jest to na ogół pół litra, dodajemy 450 ml.)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy