1.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli,na najwyższych obrotach ,cały czas miksując zmniejszyć obroty i dodawać cukier i na koniec mąkę i ocet. Na papierze do pieczenia odcisnąć 2 (spódy tortownicy średnica 23 cm),i nakładać ubitą piane .Placki nie mają być za grube pozostałą masę przełoży do worka cukierniczego i nakładca na placki małe beziki.Piekarnik nagrzać do 170 stopni i piec bezy około 20 min ,następnie temperaturę zmniejszyć do 100 stopni i suszyć bezy przez godzinę.
2.Krem - śmietanę ubić z cukrem pudrem ,pod koniec dodać śmietan fix,ubita śmietanę połączyć z serkiem mascarpone .
Upieczone bezy jeden placek bezy smaruje konfiturą wiśniową nakładam śmietanę i nakładam drugi placek bezy nakładam śmietanę i polewam musem truskawkowym i konfiturą wiśniową i koralikami cukrowymi.
Komentarze