Truskawkowe carpaccio z galaretką z porto

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pokochałam słodkie wino, choć wydawało mi się to niemożliwe... Carpaccio z truskawek z galaretką z porto i lodami waniliowymi...pychotka tylko dla dorosłych, dla dzieci - galaretka truskawkowa

  • Łatwy

Składniki:

  • - porto: 250 mililitrów
    - Żelatyna: 3 łyżeczki
    - truskawki: 200 gramów
    - lody waniliowe: 100 gramów

Truskawkowe carpaccio z galaretką z porto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, dokładnie mieszamy żeby nie było grudek i wlewamy do porto. Wino z żelatyną wlewamy do kwadratowego pojemnika i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Po zastygnięciu kroimy w kostkę.
  • 2. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, kroimy w cienkie plasterki i układamy na talerzu. Obok kładziemy kilka gałek lodów waniliowych i pokrojoną w kostkę galaretkę z porto. Całość skrapiamy dodatkowo porto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy