Truskawkowe cudo

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wspaniały letni, delikatny deser.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - truskawki: 40 dekagramów
    - ananas: 6 plastrów
    - galaretka truskawkowa: 2 opakowania
    - śmietana kremówka- mała: 1 opakowanie
    - cukier puder: 2 łyżeczki
    - biszkopty okragle: 12 sztuk

Truskawkowe cudo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do szklanek (pucharków) należy włożyć po jednym biszkopcie.

    Truskawki zmiksować. Jedną galaretkę rozpuścić w szklance wody, gdy zacznie tężeć połączyć z truskawkami. Wlać po równo do wszystkich szklanek.

    Do każdej szklanki włożyć ponownie po 1 biszkopcie. Trzy krążki ananasa pokroić w kostkę, ułożyć obok biszkoptów.

    Drugą galaretkę również rozpuścić w szklance wody. Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i tężejącą galaretkę. Rozłożyć równo do każdej porcji.

    Udekorować połówkami krążków ananasa i truskawką.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy