Udko faszerowane pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Udka faszerowane pieczarkami bardzo ładnie wyglądają na stole, trochę pracy trzeba włożyć ale warto bo zachwycają nie tylko wyglądem.

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 5 szt udek
    • 20 dag. Pieczarek
    • Cebula
    • Przyprawa do kurczaka WINIARY ( Pomysł na kurczaka soczystego kurczaka z papryką i ziołami)
    • sól

Udko faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka 1. 1. Z udek wyjmujemy kość (kości można wykorzystać później na wywar rosołowy ) oraz usuwamy niepotrzebne mięso tzn. wyrównujemy ( strzępki mięsa odkładamy będą potrzebne) Udka nacieramy przyprawą do kurczaka i solą, odstawiamy na godzinkę.
    2. Pieczarki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie.
    3. Cebulę obieramy.
    4. Resztki mięsa, pieczarki oraz cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, następnie solimy i doprawiamy przyprawami, ja użyłam przyprawy do gyrosa, mieszamy wszystkie składniki i nadziewamy farszem udka.
    5. Udka z nadzieniem układamy w rękawie i zapiekamy przez 40 minut w 180 stopniach.

Komentarze

Podobne przepisy