Udko z kurczaka faszerowane wątróbką

0 (0 ocen)

Zdrowe danie, eleganckie, łatwe w przygotowaniu i zdecydowanie zaskakujące!

Składniki:

  • -2 ćwiartki z kurczaka
    -2 kawałki wątróbki z indyka
    -1 łyżka posiekanej cebuli
    -1/3 łyżeczki majeranku
    -sól, pieprz
    -czosnek granulowany

Udko z kurczaka faszerowane wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -z ćwiarki kurczaka wyjmujemy kość udową (zostawiamy tą z 'pałki'
    -wkładamy po kawałku wątróbki, dodajemy cebulę i przyprawiamy sporą ilością pieprzu oraz soli
    -spinamy wykałaczkami
    -wierzch kurczaka nacieramy czosnkiem, solą, pieprzem oraz majerankiem
    -piekarnik rozgrzewamy do 180C
    -pieczemy około 40minut z termoobiegiem aż skórka będzie chrupiąca

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy