Wariacja makrelowo-serowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ciekawe połączenie smaków, które możemy przygotować dosłownie w kilka chwil.

  • 15 min

Składniki:

  • -jedna duża makrela wędzona
    -kostka 250 g. ulubionego sera żółtego
    -puszka groszku konserwowego
    -pół słoika papryki konserwowej
    -słoiczek (250 g) majonezu
    -mały jogurt grecki
    -sok z połowy cytryny
    -sól i pieprz do smaku

Wariacja makrelowo-serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser żółty trzemy na tarce o dużych oczkach, paprykę kroimy w kostkę i mieszamy z serem. Dodajemy groszek i mieszamy.
  • 2. Majonez mieszamy z jogurtem i łączymy dokładnie z serem i warzywami. Dodajemy sok z cytryny i mieszamy.
  • 3. Makrelę obieramy, i w kawałeczkach dodajemy do sałatki. Mieszamy. Na koniec wszystko doprawiamy solą i pieprzem według uznania.

Porady

-Sałatka będzie lepsza jeżeli postoi kilka godzin w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy