Wołowe roladki w sosie kukurydzianym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w plastry i rozbijamy na cienkie kotlety. Obsypujemy solą i pieprzem.
2.Przygotowujemy farsz: paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, dolewamy 1/2 szklanki wody i dusimy przez około 30 minut aż warzywa zmiękną a woda wyparuje. Na koniec dodajemy koncentrat, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.
3.Farsz wykładamy na przygotowane mięso i zwijamy w roladki. Układamy je w naczyniu żaroodpornym łączeniem do dołu.
4.Przygotowujemy sos kukurydziany: kukurydzę wraz z czosnkiem, papryczkami i śmietanką blendujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wylewamy na roladki.
5.Roladki pieczemy w 180 stopniach przez około 2 godziny.
Komentarze