zapiekanka z ziemniaka szpinaku i amarantusa

0 (0 ocen)

  • 60 min

smaczna i prosta zapiekanka

  • 60 min

Składniki:

  • szpinak mrożony w liściach 1 opakowanie
    duże ziemniaki 6 szt
    3 łyżki śmietany
    2 jaja
    2 ząbki czosnku
    amarantus do posypania
    sól pieprz do smaku

Zapiekanka z ziemniaka szpinaku i amarantusa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki Gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i kroimy w plasterki . Połowę ziemniaków układamy w naczyniu żaroodpornym. Mrożony szpinak dusimy na maśle z czosnkiem Następnie wykładamy duszony szpinak. Na szpinak układamy resztę plasterków ziemniaków Surowe jaja mieszamy ze śmietaną, solą i pieprzem. Masę z jaj i śmietany wylewamy na zapiekankę i posypujemy ziarnami amarantusa. Zapiekamy w piekarniku około 30 min w 160 * C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy