Zapiekany pudding kukurydziany.

0 (0 ocen)

  • 35 min

Zdrowe i pyszne śniadanie na ciepło.

  • 35 min

Składniki:

  • 3 łyżki kaszki kukurydzianej
    1 szklanka mleka
    1 jabłko
    1 białko z jaja
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżeczka miodu
    2 łyżki ricotty
    2 łyżeczki dżemu
    2 łyżki granoli

Zapiekany pudding kukurydziany. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2/3 jabłka ścieramy na tartce, układamy na dnie naczynia żaroodpornego i posypujemy cynamonem.
  • 2. Szklankę mleka zagotowujemy z miodem, dodajemy powoli kaszkę kukurydzianą i dokładnie mieszamy. Gdy będzie kremowa, zdejmujemy z ognia i delikatnie łączymy z ubitym białkiem. Wykładamy na jabłka.
  • 3. Na wierzchu rozsmarowujemy ricottę i dżem, układamy pozostałą 1/3 jabłka pokrojonego w plastry i posypujemy granolą. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

Porady

Ricottę możemy zamienić na twarożek. Z granoli można zrezygnować

Komentarze

Podobne przepisy