Zdrowy i lekki warzywny kapuśniaczek.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna i zdrowa dla każdego. Polecam dla tych którzy nie lubią ciężkostrawnych dań.

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 kg kapusty kiszonej (najlepiej z beczki), 1 cebula, 1,5 marchewki, 1 średnia pietruszka, 3 ziemniaki, ziele angielskie, dwie łyżki masła lub oliwy, 2 liście laurowe, majeranek, sól, pieprz

Zdrowy i lekki warzywny kapuśniaczek. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę włożyć do garnka i zalać ok 1 l wody. Jeśli chcemy mniej kwaśny płuczemy zimną wodą kapustę. Nastawiamy na średni ogień. Kroimy obraną cebulę w kostkę,. Marchew i pietruszkę obieramy, płuczemy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy co cebuli i masła. Lekko podsmażamy. Łączymy z kapustą. Doprawiamy liściem laurowym, zielem angielskim. Ziemniaki kroimy w kostkę. Gotujemy ok 40 min aż warzywa zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy