Lekki kapuśniaczek

0 (0 ocen)

Dietetyczna zupa z kapusty pekińskiej i nowalijek.

Składniki:

  • 1 mała kapusta pekińska
    10 rzodkiewek
    2 szalotki
    1/2 pęczka szczypiorku
    3 szklanki bulionu warzywnego
    2 łyżki oleju
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżeczka kminku całego
    1 łyżeczka owoców kolendry
    1 łyżeczka tymianku suszonego
    pieprz czarny mielony do smaku
    sól do smaku

Lekki kapuśniaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Lekki kapuśniaczek 1. Szalotki posiekać, rzodkiewki pokroić na małe kawałki. W garnku rozgrzać olej, wrzucić rozdrobnione warzywa, kminek, kolendrę i tymianek - smażyć 5 min, mieszając.
  • Lekki kapuśniaczek 2. Następnie dodać poszatkowaną kapustę i sok z cytryny. Całość zalać bulionem, doprowadzić o wrzenia - gotować 20 min.
  • Lekki kapuśniaczek 3. Do zupy dodać posiekany szczypiorek i wymieszać. Kapuśniak doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy