Ziemniaczane krokieciki

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób

przygotowane z ''resztek'' z obiadu

  • 45 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki :

    500g ugotowanych ziemniaków, ( mogą być z poprzedniego dnia )
    100g miękkiego masła,
    2 jajka,
    60g mąki,
    sól,
    pieprz,
    suszona natka pietruszki,
    bułka tarta,
    olej do smażenia.

Ziemniaczane krokieciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki rozgnieć w prasce. Dodaj masło i żółtka. Wsyp mąkę, sól, pieprz i natkę pietruszki. Dokładnie połącz składniki. Uformuj wałek i podziel na mniejsze części. W dłoni uformuj krokieciki. Obtocz w białku a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej i smaż krokieciki na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy