faszerowane ziemniaki na baczność pod kolorową pierzyną

0 (0 ocen)

  • 15 min

Składniki tego dania fantastycznie się komponują.

  • 15 min

Składniki:

  • Duże ziemniaki najlepiej gatunku winiety (ilość wg uznania)

    Szpinak świeży albo mrożony w liściach

    Całe pomidory z puszki,

    Boczek - tyle plastrów ile ziemniaków

    Ser typu camembert (1 sztuka wystarczy na 5 ziemniaków)

    sól, pieprz

    2 ząbki czosnku

Faszerowane ziemniaki na baczność pod kolorową pierzyną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w łupinach następnie obieramy ze skórki i przedzielamy na połówki.
  • 2. Na ziemniaki kładziemy kolejno: szpinak (wcześniej podsmażony na patelni z czosnkiem, solą i pieprzem), pomidory z puszki, plasterek boczku i ser camembert.
  • 3. Zapiekamy w piekarniku w 200 stopniach około 20 min.

Porady

Komentarze

Podobne przepisy