ZIEMNIAKI POD KOŁDERKĄ

0 (0 ocen)

mój pomysł i wykonanie

Składniki:

  • 15 dag mrożonego szpinaku
    5 ziemniaków /duże/
    1 cebula
    3-4 ząbki czosnku
    1/2 papryki czerwonej
    olej
    1 jajko
    gałka muszkatołowa
    sól
    pieprz biały
    ser parmezan /może być inny/

Ziemniaki pod kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki wyszorować ugotować w mundurkach lub upiec . Z każdego odkroić z boku kawałek wydrążyć miąższ oraz część ze środka ziemniaka . Obraną cebulę pokroić zeszklić z czosnkiem na oleju dodać posiekaną paprykę i chwilę przesmażać .Następnie dodać szpinak chwilę poddusić .Odstawić dodać wydrążony i rozgnieciony miąższ oraz jajko doprawić wsypać parmezan wyłożyć na wydrążone ziemniaki ułożone w naczyniu żaroodpornym .Piec 20 minut w temp.200 stopni C .Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy