Złote Płocie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Płocie są zdrowe bo mają mało tłuszczu i żywią się planktonem.

  • 30 min

Składniki:

  • kilka płotek
    pieprz czarny, sól
    pieprz cytrynowy
    cząber (lub tymianek)
    olej do smażenia
    maka pszenna, mąka kukurydziana, kurkuma

Złote płocie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Złote Płocie 1. Wyczyszczone i umyte płotki nacieramy w środku i na zewnątrz pieprzem, solą i cząbrem.
    Zostawiamy je na 20 minut w lodówce.
    Po tym czasie obtaczamy w mieszance mąki pszennej, kukurydzianej i kurkumie.
  • Złote Płocie 2. Smażymy je na rozgrzanym oleju około 2-3 minuty z każdej strony.

Komentarze

Podobne przepisy