Żółto-zielona

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką i zwykle przyrządzam szybkie i niedrogie potrawy.

Składniki:

  • ● kilka liści sałaty lodowej
    ● pojedynczy filet z kurczaka
    ● 3 pieczarki
    ● puszka kukurydzy
    ● 3 łyżeczki majonezu
    ● 2 łyżeczki musztardy francuskiej
    ● 5 dag parmezanu
    ● sól
    ● pieprz
    ● przyprawa do kurczaka
    ● olej do smażenia
    ● łyżka masła

Żółto-zielona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy
    i kroimy w kostkę, oprószamy
    solą i pieprzem. Smażymy na
    oleju. Pieczarki oczyszczamy,
    myjemy, kroimy w cząstki
    i dusimy na maśle. Kukurydzę
    osączamy z zalewy.
  • 2. Liście sałaty myjemy, osuszamy,
    rwiemy w kawałki
    i układamy na talerzu. Wykładamy
    mięso i pieczarki.
    Posypujemy kukurydzą i parmezanem.
  • 3. Majonez mieszamy z musztardą.
    Polewamy sałatkę

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy