ZUPA BRUKSELKOWA

0 (0 ocen)

Pyszna zupka jaką pamiętam z dzieciństwa. Taką gotowała mama :)Najlepsza.

Składniki:


  • bulion warzywny - 1.5 l.
    kiełbasa drobiowa - 2 szt.
    brukselka - 400 gram (mrożona)
    ziemniaki - 4-5 szt.
    marchew - 1 szt.
    warzywa suszone - 1 łyżka
    sól i pieprz - do smaku
    śmietana wg. gustu
    mąka ziemniaczana - 1 łyżka
    woda zimna - 2 łyżki

Zupa brukselkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Do garnka wlać bulion.
    2. Ziemniaki, marchew obrać i pokroić w kostkę. Dodać do bulionu
    razem z kiełbaskami.
    3. Gotować ok. 20 min. po tym czasie dodać brukselkę i warzywa suszone.
    Zupę gotować tak długo, aż się brukselka zmięknie. Doprawić solą i pieprzem.
    Zupę zagęścić mąką. Dodać zahartowaną śmietanę.

Komentarze

Podobne przepisy