Zupa cytrynowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pasją gotowania zaraziła mnie żona Monika, dietetyczka. Jadamy smacznie i zdrowo.Nikt nigdy nie wychodzi od nas głodny.

Składniki:

  • ● 1 dojrzała cytryna
    ● 1 l rosołu
    ● 1/2 małego pojemnika gęstej kwaśnej śmietany
    ● sól
    ● biały pieprz
    ● natka pietruszki

Zupa cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cytrynę szorujemy, kroimy na kawałki (razem ze skórką) i wyciskamy sok.
  • 2. Do rosołu wrzucamy kawałki cytryny, doprawiamy sokiem, solą i pieprzem. Dodajemy śmietanę. Zagotowujemy i odstawiamy, by zupa się przegryzła, a przed podaniem zagotowujemy.
  • 3. Zupę podajemy w szklanych miseczkach, z ryżem lub grzankami. Dekorujemy plasterkiem cytryny i posypujemy natką pietruszki.

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Komentarze

Podobne przepisy