Zupa krem z pieczarek

0 (0 ocen)

Podać z serowo sezamowymi kluskami

Składniki:

  • 50 dag pieczarki
    2 cebula
    1-1,2 l rosołu lub wywaru z warzyw
    3 łyżki masła
    200 ml śmietany
    1 łyżka natki pietruszki
    sól, pieprz

Zupa krem z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone grzyby pokroić i przesmażyć na maśle razem z posiekaną cebulką, aż się lekko zrumienią. Doprawić solą i pieprzem.
    Zalać połową rosołu i gotować 10min,a następnie zmiksować.
    Dolać resztę rosołu, zagotować i zaciągnąć śmietaną.
    Dolewając rosół regulujemy pożądaną konsystencję (gęstość) kremu .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy