Zupa wiosenna

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Niestety nie mogłem się już doczekać nowalijek wiosennych ,więc zrobiłem zupę z dostępnych w sklepach produktów. Choć to namiastka wiosny ,zupa smakuje delikatnie i wybornie.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 500 g żeberek
    2 marchewki
    pietruszka
    mały seler
    2 pomidory
    mała główka kapusty
    kilka ziemniaków
    kilka ziaren ziela angielskiego
    mała puszka zielonego groszku
    koperek
    sól ,pieprz

Zupa wiosenna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa wiosenna 1. Do garnka włożyłem żeberka ,zalałem zimną wodą ,dodałem sól i zagotowałem. Zmniejszyłem płomień ,zebrałem szumowiny. Marchew ,pietruszkę i seler pokroiłem w drobną kostkę. Dodałem do wywaru mięsnego razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami ,sparzonymi pomidorami pokrojonymi w paski (bez skórki i nasion) i zielem angielskim. Po 20 minutach gotowania dodałem poszatkowaną kapustę. Gotowałem do miękkości mięsa ,po czym je wyciągnąłem z zupy ,ostudziłem i pokroiłem na mniejsze kawałki. Pokrojone mięso dodałem z powrotem do zupy wraz z osączonym z zalewy groszkiem. Gotowałem jeszcze 5 min. Koperek posiekałem i wsypałem do zupy ,doprawiając ją solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy