Zupa z boczniakami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dla smakoszy grzybów poprostu rarytas.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - boczniaki: 20 dekagramów
    - wędzony boczek: 20 dekagramów
    - rosół: 1 litr
    - groch: 20 dekagramów
    - majeranek: 3 łyżki
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - masło: 3 łyżki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki

Zupa z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującego się rosołu dodajemy namoczony i opłukany groch.Gotujemy godzinę na małym ogniu.Cebulę siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę.Na rozgrzanym maśle szklimy cebulę z czosnkiem i dodajemy pokrojony w kostkę boczek i boczniaki.Groch miksujemy w rosole, a potem przecieramy przez sitko.Dodajemy boczniaki z cebulą,boczkiem i czosnkiem.Przyprawiamy majerankiem i pieprzem.Gotujemy 20 minut i podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy