Zupa z boczniakami

0 (0 ocen)

  • 35 min

Aksamitny smak zupy z aromatycznymi, przepysznymi boczniakami.

  • 35 min

Składniki:

  • 3 średniej wielkości ziemniaki
    1 duża marchew
    1 łyżka masła
    1,2 l bulionu warzywnego
    2 serki topione śmietankowe (po 100 g)
    250 g boczniaków
    1 duża cebula
    1 łyżeczka lubczyku
    pieprz

Zupa z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z boczniakami 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, marchew w półtalarki. Wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem, gotujemy 10 min. Następnie wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki serki i rozpuszczamy.
    Boczniaki oczyszczamy, kroimy w paski i razem z posiekaną cebulą podsmażamy na maśle. Dodajemy do zupy, wsypujemy lubczyk, gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy