Aksamitny smak zupy z aromatycznymi, przepysznymi boczniakami.
35 min
Składniki:
3 średniej wielkości ziemniaki
1 duża marchew
1 łyżka masła
1,2 l bulionu warzywnego
2 serki topione śmietankowe (po 100 g)
250 g boczniaków
1 duża cebula
1 łyżeczka lubczyku
pieprz
Zupa z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, marchew w półtalarki. Wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem, gotujemy 10 min. Następnie wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki serki i rozpuszczamy.
Boczniaki oczyszczamy, kroimy w paski i razem z posiekaną cebulą podsmażamy na maśle. Dodajemy do zupy, wsypujemy lubczyk, gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy pieprzem.
Komentarze