Zupa z brukselki "Ratyński"

0 (0 ocen)

  • 60 min

zupa z brukselki z papryką, fasolą i kiełbasą...

  • 60 min

Składniki:

  • · wywar mięsny 1,5 L
    · brukselka 50 dag
    · papryka 1 strąk
    · tłuszcz
    · kiełbasa 20 dag
    · fasola konserwowa 4 łyżki
    · śmietana 18 proc 2/3 szkl
    · mąka pszenna 1-2 lyżki
    · musztarda 1 lyżka
    · sól
    · czarny pieprz mielony
    · cukier
    · majeranek
    · czosnek
    · przyprawa do zup i potraw w płynie
    · sok z cytryny

Zupa z brukselki "ratyński" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę oczyścić, opłukać, większe główeczki przekrajać na pół, zalać wywarem, ugotować. Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć. Kiełbasę obrać z osłonki, pokrajać w półplasterki, podsmażyć, połączyć z brukselką

Komentarze

Podobne przepisy