Zupa z młodych warzyw.
Składniki:
- 1 udko lub 2 skrzydełka
pęczek młodej marchewki
pęczek młodej pietruszki
ćwiartka młodej kapusty
3 łyżki posiekanego koperku
kilka młodych małych ziemniaków (najlepiej jednakowej wielkości )
sól,pieprz
1 szklanka śmietany 12 lub 18 %
Zupa z młodych warzyw. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Mięso oczyścić ,umyć,osuszyć i ugotować do miękkości.Mięso wyjąć a wywar przecedzić.
-
2.
Marchewki ,pietruszki i ziemniaki obrać i umyć.Kapustę bardzo drobno poszatkować.Dodać wszystkie warzywa do wywaru i gotować do miękkości.
-
3.
Pod koniec gotowania dodać koperek i wlać śmietanę,przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Komentarze