Zupa ziemniaczana po Karpacku

0 (0 ocen)

polecam...

Składniki:

  • · wywar warzywny 1,5 L
    · ziemniaki 5 szt
    · por 30 dag
    · tłuszcz
    · parówki cienkie 4 szt
    · śmietana 18 proc 1/2 szkl
    · mąka pszenna 1-2 lyżki
    · sól
    · pieprz biały

Zupa ziemniaczana po karpacku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Pory oczyścić, dokładnie umyć drobno pokrajać, usmażyć. Parówki obrać z osłonek, pokrajać w plasterki, połączyć z ziemniakami, porami oraz śmietaną wymieszaną z mąką, gotować kilka minut, doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy