Cukinie faszerowane

0 (0 ocen)

z grilla

Składniki:

  • 2 nieduże cukinie
    25 dkg zmielonej szynki wieprzowej
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 cebuli
    1 gałązka lubczyku, 2 gałązki oregano
    po łyżeczce koncentratów z chili, pietruszki i czosnku Proeco
    sól i pieprz
    10 dkg sera żółtego

Cukinie faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie przekroić na pół i łyżeczką usunąć pestki. Mięso wymieszać z pokrojoną drobno papryką i cebulą, posiekanymi ziołami, dodać przyprawy i starty na tarce ser żółty. Mięso nałożyć do połówek cukinii i zawinąć każdą w folię aluminiową. Grillować około 40 minut na niewielkim ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy