Deser norweski z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Deser dla amatorów jabłek i bitej śmietany.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • herbatniki - 1 duże opakowanie
    jabłka - 1 kg
    cukier - 3/4 szklanki
    cynamon - 1 łyżeczka
    śmietanka 30% - 1 kubeczek
    cukier puder - 2 łyżki

Deser norweski z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki drobno kruszymy.
  • 2. . Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na drobne kawałki. Rozgotowujemy z cukrem i cynamonem.
  • 3. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem (niewielką ilość odkładamy do dekoracji).
  • 4. Do pucharków nakładamy kolejno: herbatniki, jabłka, śmietanę aż do wyczerpania składników. Ozdabiamy bitą śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy